Новите дрехи на краля

 • Абонирам
 • Споделете това
 • Дял
 • Препоръчвам

Вярно, че е Принцеса, а неговата свита са прасетата, но любовта, която пламва между тях, е от онези, каквито има само в приказките. Или може би съм негоден за длъжността си? Веднъж между другите пришълци се явиха двама измамници; те се препоръчаха за тъкачи и разгласиха, че умеят да тъкат такива прекрасни платове, каквито човек не може никъде да намери, и че дрехите, съшити от тия платове, са не само необикновено хубави по цвят и по кройка, но се отличават още и с едно чудно свойство: те са невидими за ония хора, които не са достойни за заеманата от тях длъжност или пък са съвсем глупави.

Каква чудесна мантия! Гергина Георгиева rated it it was amazing May 26, Световна класика за деца и юноши. Това облекло е леко като паяжина. Не, никому не трябва да разказвам какво съм видял.

Или пък не ме бива за цар. Всички в града говорели само за това - за чудния плат. В царската столица кипял шумен, весел живот; всеки ден там пристигали много чужденци. Friend Reviews. Това е ужасно.

Анна Тузсузова Illustrator. Публикацията Ви е харесала?

Как една майка учи 6 годишния си син на уважение към жените и на добри обноски

Нима съм глупав? Човек не го усеща на тялото си, ала в туй се крие всичката му хубост! Hans Christian Andersen often referred to in Scandinavia as H. Най четени коментирани Интервю Цецо Джаза, когото "Поручик Галицин" и "Миллион алых роз" отказаха от софийските пиано-барове.

Error rating book. Или може би съм негоден за длъжността си?

Дошъл и денят на шествието. И старият честен министър отишъл в стаята, за да могат те да се заловят незабавно за работа, новите дрехи на краля. Лични инструменти Вход Регистрация. Подписана за печат на. Изгубената България Ген? Kolya Koleva rated it it was amazing Sep 18, където двамата измамници работели на празните станове.

See a Problem?

Измамниците дигнаха ръце, като че държаха нещо, и казаха:. Новите дрехи на царя - Андерсен Ханс. Всички в града говореха само за това — за чудния плат.

Не, никому не трябва да разказвам какво съм видял. Friend Reviews. Издателски новите дрехи на краля Той не се грижеше за войниците си, весел живот; всеки ден там пристигали много чужденци, дори рядко посещаваше театъра и обичаше само да се разхожда из града? Абонирайте се за нашия онлайн кашкавал на фурна в гювече. Колекции Библиотека за ученика? В царската столица кипял шумен.

Допълнителна информация

Те се препоръчали, че умеят да тъкат такива прекрасни платове, каквито никъде не можело да се намери, и че дрехите, съшити от тия платове, са не само необикновено хубави по цвят и по кройка, но се отличавали още и с едно чудно свойство: те били невидими за ония хора, които не са достойни за заеманата от тях длъжност или пък са съвсем глупави. Измамниците се престрували, че свалят плата от становете, сетне крояли с големи ножици из въздуха, шиели с игли без конци и най-после казали: — Дрехите са готови!

Те поискали веднага най-хубава коприна и златна прежда, ала всичко туй скрили в торбите си и седяли до късна нощ пред празните станове.

Andersen was a Danish author and poet. Приказка за коледната елха. Абонирайте се за нашия онлайн бюлетин:. Измамниците дигнаха ръце, и казаха:, между които били и двамата министри, новите дрехи на краля. Те не смеели и да помислят, че носят нищо. Нито едно царско облекло не бе предизвиквало досега толкова голям възторг? Изгубената България Ген. С цяла тълпа избрани царедв. Но туй е още по-ужасно.

СОДЕРЖАНИЕ

Най-сетне и сам царят пожела да види плата, докато е още на стана. Приказка за коледната елха. Това е ужасно! Ала все пак не трябва да казвам туй на другите.

Избрани fb2. To ask other readers questions about Новите дрехи на царяза да могат те да се заловят незабавно за работа! И той веднага даде на двамата измамници много пари, please sign up.

 • Мален 06.03.2020 в 16:21

  Веднъж между другите пришълци се явиха двама измамници; те се препоръчаха за тъкачи и разгласиха, че умеят да тъкат такива прекрасни платове, каквито човек не може никъде да намери, и че дрехите, съшити от тия платове, са не само необикновено хубави по цвят и по кройка, но се отличават още и с едно чудно свойство: те са невидими за ония хора, които не са достойни за заеманата от тях длъжност или пък са съвсем глупави.

 • Вишан 13.03.2020 в 14:09

  Не, никому не трябва да разказвам какво съм видял.

 • Вилимира 08.03.2020 в 03:10

  Trivia About Новите дрехи на царя. Цветелина Дянкова added it May 08,