Панагюрското златно съкровище шумен

  • Абонирам
  • Споделете това
  • Дял
  • Препоръчвам

По-популярните са две: Първата е че предметите са изработени в гр. Password recovery.

Забранено използването на десен бутон в сайта 24Shumen. Изключително интересна е и фиалата от златното съкровище, на която има изобразени 24 африкански глави. Изключително богатата украса на амфората се допълва от майсторски пресъздадени сцени от митологията. Контакти Реклама. Точен отговор не можем да получим.

Можем само да гадаем, ние ще приемем, че е изработено в края на 4-ти или началото на 3-ти век преди Христа, но това не ни пречи да се наслаждаваме на Панагюрското златно съкровище! Ако продължите да използвате този са. Предполата се, панагюрското златно съкровище шумен. По външните стени на тези великолепни произведения на изкуството са изобразени сцени от трако-гръцкия пантеон. Изключително богатата украса на амфората се допълва от майсторски пресъздадени сцени от митологията.

Вашето име. Предметите от Панагюрското съкровище са комплектовани като изключително богат и с висока художествена стойност сервиз за ритуални приношения. BG aвторски поглед на събитията.

Най-четени

Току-що регистрирана фирма с лв. На един от ритоните е изобразен тържествения пир в чест на сватбата на Дионис с критската принцеса Ариадна. Намерено е през година на два километра южно от Панагюрище. Представлява култов сервиз с общо тегло над 6 килограма и се състои от 9 съда, изработени от масивно злато с висока проба — четири ритона, три кани ритон, една амфора ритон и една фиала.

Дръжките на тези канички са оформени като кентаври-митологични същества с тяло на животно и глава на човек. Средната брутна заплата в Шуменска област надхвърли лв.

  • You have entered an incorrect email address!
  • Отзиви Cancel reply. Златчните ритони на одрисите можете да видите всеки ден от 10 до 18 часа.

Възможно ли е да е принадлежал на някой от Одриските царе! Приемам Панагюрското златно съкровище шумен условия. Technologies On-Line резервациона система за хотелски сайт. Фестивал на дивите цветя започва край Смолян. А двете дупки, от които се е изливало виното в основата на съда отново са във формата на негърски глави. Posts you may also like?

България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса.

COM е независима медия за област Шумен You have entered an incorrect email address!

Най-външният и двата по-малки от него са оформени като негърски глави, а последният най-вътрешен кръг е от жълъди. Подобни Теми още от автора. Отзиви Cancel reply. Фестивал на дивите цветя започва край Смолян. Каталог Отзиви за хотели в България.

Заплатите в Шуменска област през г. Безплатни ски карти за учениците от Банско 13 дек. Представлява култов сервиз с общо тегло над 6 килограма и се състои от 9 съда, изработени от масивно злато с висока проба — четири ритона, три кани ритон, една амфора ритон и една фиала.

Изключително интересна е и формата и украсата на амфората от съкровището. BG aвторски поглед на събитията. Къде е изработена тя и как е попаднала в състава на Панагюрското съкровище е загадка, за На един от ритоните е изобразен тържествения пир в чест на сватбата на Дионис с критската принцеса Ариадна, че съставът на златото на фиалата се различава от този на останалите предмети.

Изработка и поддръжка от Timag. Вашето име. Контакти Реклама. Рокади в общинския съвет: Добромир Драев подаде оставка от комисия, панагюрското златно съкровище шумен.

Отложиха новите цени за паркиране в Шумен. Върху него са гравирани четири кръга с по 24 изпъкнали орнамента във всеки кръг с намаляващ размер от ръба към центъра на фиалата. След изследването на съдовете археолозите стигнали до няколко хипотези относно произхода на съдовете.

Точното златно копие на съкровището гостува в Шумен със съдействието на Националния исторически музей и може да бъде разгледано всеки ден от 10 до 18 часа, съобщиха от РИМ. Споделете моите пътешествия. Posts you may also like, панагюрското златно съкровище шумен.